KLIJENT: ERICCSON NIKOLA TESLA

Upoznajte kvalitetu svoje vode i zaštitite svoje zdravlje pomoću sustava WaterQ koji se uklapa u vaš dlan

Zajedno s našim partnerima, razvili smo platformu koja bilježi i pruža informacije o svakodnevnoj kvaliteti pitke vode u stvarnom vremenu.

Usluge
UI dizajn
UX dizajn
iOS razvoj
Android razvoj
Analiza podataka
Strategija vođena stručnjacima i korisnicima
waterq-sc-main.png

Informacije o projektu

Naš proizvod za sigurnost vaše vode

Tehnološko znanje Ericsson Nikola Tesla, vođeno vizijom vodećeg regionalnog instituta za javno zdravstvo, je omogućilo provedbu ovog jedinstvenog projekta visoke vrijednosti za javnost.

Hrvatski građani oslanjaju se na HZJZ za testiranje i praćenje kvalitete pitke vode diljem zemlje. Također, grupa Ericsson Nikola Tesla se oslanjala na Telemetris za isporuku hardverskog rješenja koje će prikupljati njihove podatke, te na Gauss za prevođenje prikupljenih informacija u korisnički prihvatljiv sadržaj.

 

Koristeći podršku EU fonda za regionalni razvoj, zajedničkim snagama smo težili stvaranju prve digitalne platforme za praćenje kvalitete vode u Hrvatskoj.


Financiranje:

Fond: Europski fond za regionalni razvoj

Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Poziv: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja (IRI) –faza II

Kod poziva: KK.01.2.1.02.0229

Ukupna vrijednost: 16.395.227,20 kuna

EU sufinanciranje projekta: 8.855.376,41 kuna


Prijavitelj:

Ericsson Nikola Tesla d.d

Partneri:

Hrvatski zavod za javno zdrastvo

Gauss d.o.o. za informatičke i marketinške usluge, Osijek

Praćenje kvalitete vode u stvarnom vremenu putem vašeg pametnog uređaja

Malim vodnim sustavima u Hrvatskoj nedostajali su sofisticirani sustavi praćenja koji bi mjerili i prijavljivali stručnjacima i građanima podatke o kvaliteti vode.

 

Individualistički karakter malih i nedovoljno financiranih vodnih sustava predstavljao je veliku prepreku za modernizaciju i digitalizaciju. U suradnji s odjelom za javno zdravstvo i stručnjacima industrije, stvorili smo jednostavnu, ali moćnu IoT platformu koja vas informira u pokretu.

waterq-sc-body1.png

Uzdizanje manjih zajednica počinje modernizacijom

Izvori vode brzo su pogođeni ekološkim i meteorološkim događajima koji mogu učiniti vodu neprikladnom za piće. Tradicionalne metode uzimanja uzoraka i testiranja kvalitete vode su spore, što otežava i usporava obavještavanje stručnjaka i javnosti o promjenama.

 

Oslanjajući se na znanje i tehnološka rješenja naših partnera, stvorili smo mobilnu aplikaciju koja podatke pretvara u sveobuhvatan pregled vaše sljedeće čaše vode. WaterQ aplikacija vas informira bez obzira na mjesto i vrijeme.

WaterQ je aplikacija koja služi javnosti i stručnjacima za vodne sustave. Dodatno nas uvjerava da je voda koju pijemo sigurna, istovremeno pružajući detaljne informacije stručnjacima koji se brinu da naša voda ostane sigurna.

Vodeća načela

Višestruki izvori podataka u jednom pregledu

WaterQ aplikacija omogućuje jednostavan pregled podataka koji su prikupljeni iz više izvora, uključujući IoT senzore i okolišne čimbenike.

Praćenje u stvarnom vremenu pomoću IoT senzora

Mobilna aplikacija je bazirana na backend sustavu koju omogućuje ažuriranje podataka u stvarnom vremenu. Prikazani podaci uključuju parametre kvalitete vode koji se mjere na terenu, te se mogu pregledati u tjednom i mjesečnom prikazu.

Pregled prilagođen korisnicima

Ovisno o tome je li korisnik dio opće javnosti ili stručnjak za kvalitetu vode, sučelje se prilagođava kako bi pružilo najrelevantnije informacije temeljene na potrebama korisnika.

Kvaliteta vode diljem Hrvatske

WaterQ aplikacija pruža intuitivnu interaktivnu kartu koja omogućuje pregled stvarnih podataka na svim opremljenim mjestima za mjerenje kvalitete vode diljem Hrvatske. Jednim dodirom prsta možete provjeriti različite izmjerene parametre na svim lokacijama testiranja.

waterq-sc-body2.png

Kolege iz Gaussa su proaktivno sudjelovali u WaterQ projektu doprinoseći svojom stručnošću kvaliteti istraživanja i razvoja komponente mobilne aplikacije u sklopu WaterQ rješenja. Uvijek smo mogli računati na njihovu profesionalnost i pozitivni pristup u implementaciji projekta.

Ivica Projić

Ericsson Nikola Tesla d.d.

Spremni za budućnost

Stvaranje snažnog skalabilnog sustava omogućuje WaterQ aplikaciji da se razvija i raste tijekom trajanja EU projekta, ali nakon njegovog završetka. Uključivanjem dodatnih lokacija za testiranje kvalitete vode će poboljšati opće upravljanje mnogobrojnim vodovodnim sustavima u Hrvatskoj.

Sljedeći projekt

TUŠS-SC-main.png

TUŠS

Kreirali smo cjelovito rješenje koje unaprjeđuje i modernizira sve aspekte turističko-ugostiteljskog obrazovanja

UX/UI DESIGN
APP DEVELOPMENT
WEB DEVELOPMENT
VR DEVELOPMENT

Imate projekt ili želite isprobati Gauss Box?

Kontaktirajte nas!

Ime *
Prezime *
Email *
Država
Tvrtka
Recite nam više o svom projektu *
Slažem se s korištenjem i obradom mojih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. *