KLIJENT: ESIA

Pametna poljoprivreda s rješenjem - ESIA

U zajedničkom naporu s našim partnerima, stvorili smo prilagodljivu digitalnu platformu za pametnu proizvodnju hrane.

Usluge
UI dizajn
UX dizajn
Strategija
Arhitektura sustava
Web razvoj
Prototipiranje web stranice
Korisničko testiranje
esia-sc-main

Informacije o projektu

Stručni tim za stvaranje stručnog sustava

Osijek je dom regionalnog fakultetskog lidera u području elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije FERIT-a.


Uvijek na samom vrhu napretka, FERIT je krenuo putem integracije IoT-a i umjetne inteligencije u manje tehnološki razvijene sektore. U svom odabiru Gaussa, pronašli su partnera koji će im pomoći na tom putu.


Zajedno, uz potporu lokalnih vinarija i EU fonda za regionalni razvoj, prihvatili smo multidisciplinarni pristup koji je potreban za razvoj sustava upravljanja proizvodnjom i preradom hrane.

Financiranje:

Fond: Europski fond za regionalni razvoj
Operativni program: Konkurentnost i Kohezija 2014. - 2020.

Poziv: Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije

Kod poziva: KK.01.1.1.07.

Ukupna vrijednost: 8.767.001,53 kuna

EU sufinanciranje projekta: 6.099.667,51 kuna


Prijavitelj:

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

Partner:

Gauss d.o.o. za informatičke i marketinške usluge, Osijek

Proizvodnja vina s pametnim standardima

Hrvatskim vinarijama nedostajao je pouzdan sustav praćenja podataka koji bi organizirao i analizirao njihove proizvodne podatke.


Često analogni i individualni pristup proizvodnji vina predstavljao je izazov u stvaranju univerzalne digitalne platforme. Rezultat je bila platforma prilagođena stvarnim potrebama koja prati svaku bocu vina od grožđa do tržišta.

esia-sc-body1.png

Stvaranje vrhunskih proizvoda započinje jednostavnijom proizvodnjom

Jedinstveni pristup proizvodnji vina stvara širok raspon karakterističnih vina, ali istovremeno stvara poteškoće u standardizaciji i praćenju proizvodnje. Česte promjene u proizvodnji i zakonodavstvu zahtijevaju točno i fleksibilno praćenje podataka koje analogni sustavi jednostavno ne mogu pružiti.


Pretvorili smo apstraktne korake proizvodnje u univerzalno imenovane modularne faze koje pričaju priču o svakoj boci vina. Platforma ESIA pouzdano prati sve podatke kreirane u proizvodnji i poslovnim operacijama, a koje generiraju uređaji i njihovi korisnici.

ESIA platforma je suvremeno digitalno podatkovno rješenje koje omogućuje poljoprivrednim poduzećima da rastu i poboljšaju se.
Analizira i pohranjuje podatke na jednom mjestu, pružajući alate za bolje svakodnevno poslovanje.

Vodeća načela

Značajke usredotočene na korisnike

Naši partneri vinarije bili su ključni u stvaranju platforme ESIA. Njihov kontinuirani input, testiranje i povratne informacije pomogli su nam razviti dosljedan i konzistentan sustav imenovanja, stvoriti i usavršiti značajke te osigurati da je naš proizvod tehnički izvediv, pouzdan i učinkovit alat.

Prilagodljiva arhitektura sustava

Naša platforma podržava promjene bez narušavanja cijelog sustava, tako da se tvrtke mogu prilagoditi promjenama kako u zakonodavstvu tako i u proizvodnji. Ostaje stabilna s novim značajkama i ažuriranjima, osiguravajući pouzdan korisnički doživljaj.

IoT obrada podataka

Naša platforma prikuplja IoT podatke iz senzora instaliranih na terenu, koji automatski bilježe i prate važne metrike u stvarnom vremenu. To olakšava analizu svih prikupljenih podataka putem pregleda na našoj platformi.

Prilagođeno rješenje za sve tvrtke

Naša platforma prilagođena je tvrtkama svih veličina, pružajući automatizirani senzorski unos za veće tvrtke i ručni unos podataka za manje tvrtke. S našim sveobuhvatnim rješenjem, tvrtke mogu jednostavno pohranjivati, organizirati i analizirati podatke bez obzira na svoju veličinu.

esia-sc-body2.png

Platforma ESIA pouzdano prati sve podatke kreirane u proizvodnji i poslovnim operacijama, a koje generiraju uređaji i njihovi korisnici.

Značajke

Od grožđa do boce

Vinarije izuzetno cijene najpopularniju značajku naše platforme koja pruža sveobuhvatan pregled ciklusa proizvodnje vina, od berbe grožđa do konačne boce vina. Ova značajka je potpuno modularna, omogućujući tvrtkama prilagodbu procesa proizvodnje vina prema njihovim jedinstvenim potrebama.

Intuitivna kontrola proizvodnje

Pojednostavljujući proizvodnju za radnike i pružanjem upravi potpuni pregleda podruma, proizvodnje i uredskih aktivnosti, svakodnevno poslovanje postaje učinkovitije. Navedene funkcionalnosti skupa s menadžmentom faza proizvodnje vina čine našu platformu potpunim rješenjem za proizvodnju vina.

Sveobuhvatni pregled poslovanja

Naša platforma omogućuje vinarijama unos ključnih podataka o vinogradu za upravljanje i proizvodnju vina, dok istovremeno prati upotrebu bačvi i zalihe grožđa, uključujući informacije o tome da li je grožđe proizvedene interno ili kupljeno od kooperanata.

Podrška podataka za treću stranu

Vinari mogu koristiti platformu ESIA za pohranu i prikazivanje podataka o vinogradima, poput mikroklime i podataka o zrenju grožđa. Također, podržava unos senzornih podataka automatski snimljenih na terenu s IoT uređaja za bačve. Spajanjem prikupljenih i ručno unesenih podataka s neuronskom mrežom razvijenom od strane FERIT-a, vinari će moći predvidjeti kvalitetu i količinu vina.

Partneri

Kako bismo prepoznali potrebe vinarija i stvorili značajke koje im odgovaraju, usko smo surađivali s nekoliko vinarija kao što je naš primarni partner - vinarija Krauthaker, vinarija Jenečić i vinarija Horvat pružile su neprocjenjive povratne informacije i uvide tijekom razvoja i testiranja platforme. Još jedan neprocjenjivi partner bio je Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek koji nam je pružio potrebnu stručnost o složenoj kemiji proizvodnje vina i korisnim parametrima.

Vinarije izuzetno cijene najpopularniju značajku naše platforme koja pruža sveobuhvatan pregled ciklusa proizvodnje vina, od berbe grožđa do konačne boce vina.

Sljedeći projekt

linkster-sc-main.webp

Linkster

Zajedno s našim partnerima, razvili smo platformu koja bilježi i pruža informacije o svakodnevnoj kvaliteti pitke vode u stvarnom vremenu

Development
UX/UI DESIGN
MOBILE
DATABASE MANAGEMENT

Imate projekt ili želite isprobati Gauss Box?

Kontaktirajte nas!

Ime *
Prezime *
Email *
Država
Tvrtka
Recite nam više o svom projektu *
Slažem se s korištenjem i obradom mojih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. *