
Gauss retrospektiva za 2024.
Kroz osvrt na 2024. godinu, ovo je bila važna prekretnica ...
-->
Autor::
Matea Stjepanović
Prošli tjedan imali smo priliku spojiti našu strast prema inovacijama i tehnologiji s ljubavlju prema kuhanju.
Gauss i naša Privatna srednja škola Gaudeamus udružili su snage i sudjelovali na jubilarnom 10. Državnom natjecanju u kuhanju čobanca u Belišću.
Iako nismo osvojili prva tri mjesta, naši čobanci pokupili su mnoge pohvale.
Natjecanje nam je donijelo više od samo dobre hrane i druženja, a ni kiša nas nije mogla omesti.
Uz naše izvrsne kuhare Stanka i Dejana te njihove pomoćnike Josipa i Davida, pridružili su se i brojni zaposlenici Gaussa i Gaudeamusa kako bi ih bodrili i, naravno, degustirali ovaj slavonski specijalitet.
Bilo je to iskustvo koje je dodatno povezalo naše zaposlenike i pružilo nam priliku da pokažemo timski duh, kreativnost i ljubav prema kuhanju.
Kuhanje je trajalo nekoliko sati, a mirisi koji su se širili oko naših kotlića mamili su sve prisutne.
Na kraju je žiri odabrao najbolje, a iako nismo osvojili medalje, naš čobanac izazvao je mnoštvo pohvala od kolega natjecatelja i posjetitelja. U Gaussu i Gaudeamusu vjerujemo da su ovakva događanja važna za izgradnju zajedništva i međusobne podrške.
Sudjelovanje na ovakvim manifestacijama dio je naše filozofije – raditi naporno, ali i uživati u trenucima opuštanja i zabave. Vidimo se i sljedeće godine, možda s još jačim receptom – i tko zna, možda tada osvojimo i koje postolje.
Dok ne osvajamo natjecanja u kuhanju, predano radimo na tehnološkim rješenjima koja će, vjerujemo, ostaviti jednako snažan dojam.