KLIJENT: UNIKOM D.O.O.

Revolucijom upravljanja otpadom do zelenijeg grada

Razvili smo mobilnu aplikaciju koja će promijeniti način na koji građani grada Osijeka i okolice upravljaju uslugama lokalnog komunalnog poduzeća.

Usluge
Istraživanje tržišta
Strategija razvoja
Arhitekstura sustava
Izrada prototipa
UX dizajn
UI dizajn
Razvoj mobilnih aplikacija
mojunikom-sc-main.png

Informacije o projektu

Aplikacija za zeleniju budućnost

Gauss je u suradnji s poduzećem za komunalno gospodarstvo Unikom, razvio mobilnu aplikaciju koja će velikim dijelom olakšati korisnicima komunikaciju s navedenim poduzećem i njihovim uslugama.


Unikom, čija je osnovna uloga briga o čistoći, urednosti i ljepoti gradskih ulica, parkova i drugih javnih i zelenih površina, pruža kvalitetne usluge građanima. Te usluge osigurava na pouzdan, ekonomičan i ekološki prihvatljiv način.


Osim toga, Unikom koristi suvremene tehnologije u upravljanju otpadom i održavanju zelenih i javnih površina te neprestano poboljšava svoj rad putem tehnoloških inovacija.

Mali koraci danas = kvalitetnija stvarnost budućih generacija

Ova aplikacija će uveliko promijeniti način na koji građani komuniciraju s komunalnim poduzećem i njegovim uslugama.


U ime aplikacije dodana je riječ “Moj (Unikom)” kako bi se platforma još više približila korisnicima i potaknula ih na korištenje. Osim što olakšava svakodnevno upravljanje otpadom kućanstva, aplikacija također olakšava upravljanje računima i svim uslugama poduzeća Unikom.

mojunikom-sc-body1.png

Moj Unikom jedinstveno je rješenje za sve građane grada Osijeka i okolice.

Vodeća načela

User friendly – eco friendly

“Moj Unikom” – samo ime aplikacije odabrano je kako bi se usluge približile korisnicima, ali i olakšali procesi svih njihovih usluga. Korisnik i njegovo iskustvo je na prvom mjestu od kreacije početnog koncepta, pa sve do lansiranog proizvoda.

Intuitivno za sve

Jedna od ključnih značajki platforme je njezina jednostavnost za krajnjeg korisnika, jer je namijenjena svim građanima grada Osijeka i okolice, bez obzira na dob.

Aplikacija za očuvanje hrvatskih šuma

Osim što sam klijent kroz svoje usluge i održavanje njeguje zelenu politiku, brine o okolišu i postupanju s otpadom, osmišljeno je da se kroz aplikaciju očituju iste vrijednosti.


Aktiviranjem usluge online računa omogućeno je da korisnici direktno iz aplikacije plaćaju sve račune povezane s njihovim korisničkim računom. Time se omogućava deaktivacija primanja papirnatih računa, čime korisnici daju svoj mali doprinos u očuvanju okoliša.

Digitalna ekološka revolucija

Uz "Moj Unikom" možete pratiti i plaćati račune, a prednosti ove značajke su mnogobrojne. Plaćanje računa putem aplikacije omogućuje vam brzo i jednostavno obavljanje tog zadatka iz udobnosti vlastitog doma ili bilo kojeg drugog mjesta, čime značajno štedite vrijeme.


Aplikacija također omogućuje pregled svih računa koji su plaćeni ili onih koji još trebaju biti plaćeni, tako da možete imati jasnu sliku o svim vašim financijskim obvezama. Jedna od važnijih značajki je i sigurnost - aplikacija štiti osobne i financijske podatke.

Čarobnjak za otpad

Unutar aplikacije vidljiv je raspored odvoza otpada prema vrsti. Također, ako korisnik ima poteškoća pri razvrstavanju otpada, može koristiti Čarobnjak za otpad. Jednostavnom pretragom ključnih riječi moguće je saznati koja vrsta otpada ide u koji kontejner. Osim toga, korisnici mogu naručiti veliki kontejner ili pranje spremnika prema trenutnim potrebama.

Koja boja, koji dan?

Aplikacija sadrži značajku podsjetnika za odvoz smeća koja omogućuje korisniku da samostalno odredi vrijeme i način primanja obavijesti na mobilnom uređaju.

Reciklažno dvorište nadohvat ruke

Unutar aplikacije omogućen je pristup informacijama o dostupnim reciklažnim dvorištima i njihovom radnom vremenu na području grada Osijeka. Ova značajka je važna jer pruža pregled o vrsti otpada koja se može odložiti na određenom reciklažnom dvorištu. Također, korisnici mogu provjeriti najbliže reciklažno dvorište prema svojoj lokaciji te imaju uvid u povijest vlastitih posjeta reciklažnom dvorištu.

mojunikom-sc-body2.png

Jedna od ključnih značajki platforme je njezina jednostavnost za krajnjeg korisnika, jer je namijenjena svim građanima grada Osijeka i okolice, bez obzira na dob.

Održivost počinje s nama

Moj Unikom aplikacija predstavlja revoluciju u upravljanju komunalijama i svim dostupnim uslugama unutar nje. Upravljajte otpadom kućanstva iz udobnosti vlastitog doma.

Sljedeći projekt

vodovod-osijek-our-work-main.webp

Moj Vodovod

Optimizirali smo i usavršili funkcionalnosti web stranice i aplikacije vodovoda te smo osvježili i modernizirali postojeći dizajn

UX/UI DESIGN
MOBILE
ERP INTEGRATION

Imate projekt ili želite isprobati Gauss Box?

Kontaktirajte nas!

Ime *
Prezime *
Email *
Država
Tvrtka
Recite nam više o svom projektu *
Slažem se s korištenjem i obradom mojih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. *