Ljudski potencijali

Žene na IT sceni

Nataša Šalamun 8. ožujka 2022.

Blog postovi web (1200x783).png

Dugi niz godina IT scena smatrala se muškim područjem djelovanja, a žene zaposlene u toj industriji bile su više iznimka nego pravilo. Međutim, u proteklih nekoliko godina ta se situacija postupno mijenja te se udio žena u strukturi zaposlenih u IT industriji povećava pri čemu se ruše stereotipi i nižu brojni poslovni uspjesi.  

 

 

U Europskoj uniji žene čine 52 % populacije, a samo njih 17 % ima poslove vezane uz informacijsku i komunikacijsku tehnologiju. Osim toga, žene u tom sektoru zarađuju 19 % manje od muškaraca, a ne mogu se pohvaliti ni zastupljenošću na vodećim položajima – svega 19,2 % prema 45,2 % u drugim sektorima. Relativno je mali postotak i žena poduzetnica u IT-ju (svega 19 %) u odnosu na druge uslužne sektore (54 %). Kako bi se povećalo sudjelovanje, vidljivost i angažiranost žena u digitalnoj ekonomiji, na prijedlog Europske komisije, 9. travnja 2019. godine 27 država članica Europske unije i Norveška potpisale su Deklaraciju o posvećenosti pitanju žena u digitalnom svijetu (Declaration of commitment on Women in Digital) kojom su se obvezali poticati ravnopravnost spolova u području IT-ja kroz suradnju s javnim i privatnim sektorom te civilnim društvom.

 

 

Što se tiče Hrvatske i zastupljenosti žena u IT industriji, slično je kao i u ostatku Europske unije. U sektoru informacijske i komunikacijske tehnologije svaka je sedma zaposlenica žena (u Europskoj uniji je svaka šesta) te žene čine 14,3 % zaposlenika u navedenom sektoru. Kako bi se i Hrvatsko aktivno uključila u promjenu ovakve slike, 15. svibnja 2019. potpisala je prethodno spomenutu Deklaraciju te se tako danas sve više susrećemo s raznim marketinškim aktivnostima kao što su eventi “Postani i TI, djevojka IT”, „Žene u IT-u“, „Žene u biznisu“ i sl.

 

 

Danas IT tržište sve više sazrijeva, traže se konkretni i konkurentni uvjeti, transparentnost, sve se više kompanija odmiče od stolova za stolni nogomet i biljara, a pribjegavaju dobrom work-life balancu, tome da prekovremeni sati budu iznimka, a ne pravilo i sl. Dodatno, nedostatak radne snage, sve veći broj obrazovanih žena koje završavaju fakultete iz dotičnog područja kao i sve veći broj žena koje su samouke i/ili pokazuju zainteresiranost i motiviranost za rad u IT-ju, sve više ruše stereotipe da je IT industrija za mušku populaciju. Dapače, brojne IT tvrtke formiraju pakete pogodnosti koji itekako idu u prilog ženama kao što su: rad na pola radnog vremena određeno vrijeme uz primanje pune plaće, a nakon povratka majke s porodiljnog dopusta; slobodni dani za polazak djeteta u vrtić, školu; povećanja bonusa za svako dijete, druženja za djecu i sl.

 

 

Gauss s ponosom može reći da broj zaposlenica iz godine u godinu raste, a one trenutno čine 25 % ukupnog broja zaposlenika. To je 16 žena koje su zastupljene u svakom odjelu organizacijske strukture:

  • Business development odjel – 2 žene
  • Development odjel – 4 žene
  • QA odjel – 3 žene
  • Design odjel – 1 žena
  • EU odjel – 4 žene
  • Pravno-administrativni odjel – 1 žena
  • HR odjel – 1 žena.

 

 

Osim što su zastupljene u svakom odjelu Gaussa, žene imaju i ravnopravne plaće koje ovise prvenstveno o njihovoj razini na karijernoj ljestvici kao i znanju te radnom iskustvu. Žene u Gaussu iznimno se cijene te se spolna diskriminacija ne tolerira. Dapače, jedno od načela u Gaussovom poslovnom bontonu jest „Međusobno poštivanje i integritet“ pri čemu je detaljnije opisano neprihvaćanje bilo kojeg oblika diskriminacije.

 

 

Što se tiče radnog staža ženske populacije u Gaussu, najduži staž od šest i pol godina broji voditeljica odjela za pisanje i provedbu EU projekata, a potom se stažom od pet i pol godina može pohvaliti naša pravnica i office managerica. Tri kolegice uskoro će proslaviti petu godišnjicu u tvrtki, jedna svoju treću godišnjicu, a dvije kolegice ovih dana slave dvije godine otkad nose titule Gaussovki. Nedavno su dvije kolegice proslavile svoje prve godišnjice rada u Gaussu, a osobno je zadovoljstvo za istaknuti kako je Gauss unazad šest mjeseci postao bogatiji za 6 žena. Ako bi se to svelo na brojke, prosječan radni staž žena u Gaussu iznosi nešto manje od 2,5 godine.

 

 

I što reći za kraj osim da povodom današnjeg dana želimo svim našim Gaussovkama sretan međunarodni dan žena! Gauss je ponosan što ste dio tima i veselimo se svim budućim zajedničkim uspjesima!

 

 

Izvor: Republika Hrvatska, Središnji udržavni ured za razvoj digitalnog društva preuzeto s https://rdd.gov.hr/zene-u-digitalnom-svijetu-women-in-digital/1430

footer logo

© Gauss 2021. Sva prava pridržana.

Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost trgovačkog društva Gauss d.o.o.