FAQ

1. Kako postati dio Gauss tima?

Više je načina kako možeš postati dio našeg tima. Jedan od njih je prijava na otvorene natječaje koje možeš pogledati ovdje. Budi slobodan/na prijaviti se i ako ne udovoljavaš možda svakom navedenom kriteriju u oglasu. Važnije nam je da imaš volje i želje naučiti i usavršiti ono što ti nedostaje. Ako ni jedan trenutno otvoreni natječaj ne odgovara tvojim preferencijama, pošalji nam otvorenu prijavu za posao putem linka. U dinamičnom smo okruženju tako da te već možda sutra zatrebamo. Osim toga, jako cijenimo i preporuke naših zaposlenika te polaznike naše Gauss Akademije koja nam uvijek donese neke nove članice i članove Gauss tima.  

2. Kako izgleda i koliko traje proces selekcije?

Neovisno o tome prijavljuješ li se s otvorenom prijavom ili si dio selekcijskog procesa nastavno na objavljeni natječaj ili smo pak dobili preporuku za tebe, postoji nekoliko faza selekcijskog procesa.


I. Intervju s managementom– prvi intervju odvija se s nekim iz managementa, a tijekom intervjua razgovarat ćete o tvom dosadašnjem iskustvu, motivaciji, željama i preferencijama. Prokomentirat ćete uživo dio napisan u CV-ju te po potrebi dodati i/ili pojasniti neke informacije.

 

II. Tehnička procjena – sljedeća je faza procjena tehničkog znanja, vještina i mogućnosti. Taj dio s tobom će provjeriti Voditelj/ica odjela u koji bi trebao/la doći i/ili Tehnički direktor. Ovisno o tvom senioritetu i području interesa, ovaj dio procjene provodi se na 2 načina: prvi je live rješavanje zadataka uz istovremeno dobivanje povratne informacije od osobe koja radi procjenu, a drugi je dobivanje zadatka na e-mail. Ponekad je moguće da dobiješ i oboje. Ovisno o tvom dosadašnjem iskustvu ovisi i težina zadatka koji ćeš dobiti, ali svaki od njih je iznimno detaljno objašnjen i pojašnjen. Ako dobiješ zadatak na e-mail, rješavaš ga remote i tempom koji tebi odgovara, a tijekom rješavanja zadatka imat ćeš na raspolaganju za pomoć osobu koja i radi procjenu (putem e-maila i putem Skypea).

 

III. Završni intervju – ovisno o radnom mjestu, senioritetu i sl., netko će možda ovaj krug i preskočiti, ali za one koji neće, evo nekoliko informacija. Na posljednjem selekcijskom koraku razgovarat ćeš sa članovima Uprave, pojasnit će ti se odgovornosti, ovlasti i očekivanja, imaš mogućnost pregovarati o plaći kao i pokazati se kao idealni novi Gaussovac.

 

IV. Pismo namjere – ako si nam dokazo/la da ćeš se odlično uklopiti u našu klimu i kulturu, zadovoljio/la na tehničkoj procjeni i pokazao/la da smo mi 'fit' s tobom kao i ti s nama, možeš očekivati na svom e-mailu pismo namjere. U njemu ćeš moći pronaći sve najvažnije elemente na kojima se zasniva radni odnos (od iznosa plaće, broja dana godišnjeg odmora, informacije o opremi koju ćeš dobiti, predviđenom prvom radnom danu i sl.). Ako ti ponuda odgovara i potvrdiš nam svoj dolazak, vidimo se vrlo brzo na radnom mjestu. 

 

Trajanje cijelog procesa selekcije (od zaprimanja tvog CV-ja do potpisivanja ugovora) ovisi o tome jesi li aplicirao/la na neki otvoreni natječaj za posao ili smo te pozvali nakon što smo zaprimili tvoju otvorenu prijavu za posao, kao i vremenski koliko će ti trebati za rješavanje tehničkog zadatka. Generalno se trudimo da cijeli proces ne traje dulje od mjesec dana.

3. Kako se najbolje pripremiti za selekciju?

Prouči malo svoj CV, prisjeti se nekih stavki iz njega koje si možda i smetnuo/la s uma, budi što više možeš opušten/a i prirodan/na. Jedna od naših (važnijih) organizacijskih kompetencija jest povjerenje i poštenje stoga samo budi iskren/a i svoj/a i ne sumnjamo onda u ishod selekcijskog procesa. 

4. Mogu li selekciju odraditi online?

Sve korake selekcije moguće je odraditi u potpunosti online, ali ako se nalaziš negdje u blizini i nije ti problem posjetiti nas u našem osječkom uredu, bit će nam drago susresti se uživo.

5. S kime ću se susresti tijekom selekcije?

Tijekom selekcije susrest ćeš se s nekim iz managementa, voditeljem/icom odjela u koji dolaziš, Tehničkim direktorom i članovima Uprave.

6. Koje pogodnosti nudite svojim zaposlenicima?

O pogodnostima koje nudimo možeš pročitati ovdje.

7. Kada ću tijekom selekcije dobiti informaciju o plaći?

Kod nas plaća nije tabu tema i o njoj ćemo vrlo otvoreno pričati već na prvom koraku selekcije. Prokomentirat ćemo skupa tvoje želje i očekivanja po pitanju plaće te ćemo ti predstaviti svoje ljestvice senioriteta kao i raspone plaća za pojedinu razinu. Razgovor o tome, kao i iznos koji spomeneš, nije kriterij za (ne)uključivanje u daljnju selekciju tako da možeš u potpunosti otvoreno i opušteno o tome razgovarati. Nakon tehničke procjene dobit ćemo točnije uvid u tvoju razinu senioriteta te će ti se sukladno tome dati prijedlog plaće. Ti imaš mogućnost o tome dodatno pregovarati na završnom intervjuu s članovima Uprave, a konačan iznos i ponudu početne plaće jasno ćeš imati navedeno u pismu namjere.

8. Koliko često zapošljavate?

To ovisi o nekoliko kriterija: obujmu posla, stopi fluktuacije, novim projektima, kvaliteti pristiglih prijava i sl. Stoga te svakako pozivamo da kontinuirano pratiš slobodna radna mjesta objavljena na našoj web stranici i društvenim mrežama te da se prijaviš ako ti neki od natječaja bude interesantan.

9. Je li moguće raditi remote?

Kao i većina drugih IT kompanija, i mi omogućavamo remote rad, a u kojoj mjeri, ovisi o razini senioriteta. Naime, ako je osoba u potpunosti nova u Gaussu, a k tome je i junior početnik, svakako preferiramo da radi iz ureda zajedno s drugim kolegama kako bi što brže i lakše upoznala radne kolege i usvojila poslovne procese, procedure i pravila i kako bi se u konačnici što prije maknula iz razine Junior Trainee u karijernim ljestvicama. Većina Gaussovaca preferira rad iz ureda uz povremeni remote rad.

footer logo

© Gauss 2021. Sva prava pridržana.

Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost trgovačkog društva Gauss d.o.o.