Naš tim

Ivan Lozančić

CEO

Gauss je krenuo kao agencija s nekolicinom entuzijasta.


Danas je Gauss tvrtka koja se bavi business developmentom. Naša vizija je tehnologija u službi rješavanja poslovnih, ali i rješenja od javnog interesa. Oslanjamo se i promoviramo partnerski i dugoročni način rada te omogućavamo implementaciju najsuvremenijih tehnologija u poslovanje svojih klijenata.


Gauss je zbog toga zaista više od same tehnologije. Ponosan sam na svoj toliko raznolik tim kreativnih i inovativnih ljudi.

Hrvoje Lozančić

CTO

Programer od zaista malih nogu, Hrvoje pretače svoju strast prema kodiranju u posao i cjeloživotnu zanimaciju. Voli izazovne projekte, raduje se novim znanjima, kontinuirano se zalaže za svoj napredak, napredak kolega i cijele tvrtke u tehnološkom smislu. Kako često zna reći, stvoriti iz ničega nešto, najveća je ljepota posla kojim se bavi.

 

Cijeli svoj formalni radni vijek proveo sam u Gaussu. Gauss je za mene više od firme, posla i izvora financija. Gauss je obitelj i drugi dom, ljudi koje volim svakodnevno susretati, s njima raditi i graditi se (i zaigrati boardgame :)). Osjećaj stabilnosti, sigurnosti, razumijevanja i podrške koju primam motiviraju me da iz dana u dan ulažem cijelog sebe i na taj način izbrišem granicu između posla i hobija, kolega i prijatelja.

Boris Figecki

Project Manager

Iz telekomunikacijskog sektora, u sklopu kojeg je i 2018. godine radio u Hong Kongu, pridružio se Gaussu 2018. godine. Kao magistar ekonomije, upravljanje projektima smatra idealnom primjenom teorije u praksi.


Gaussu sam se pridružio zbog izazova i jedinstvene prilike rada na Gauss Boxu, najvažnijem proizvodu tvrtke. Ono što me drži ovdje je diferencijacija tvrtke u odnosu na konkurenciju, s jasnim fokusom na razvoj vlastitih softverskih rješenja te fokusom na vlastite proizvode. Smatram da Gauss ima potencijal na taj način postati jedna od najvećih i najznačajnijih IT tvrtki u Hrvatskoj.

Tomislav Strugačevac

Product Manager

Prije Gaussa je kao diplomirani ekonomist stekao 10-ogodišnje iskustvo u komercijalnom sektoru u jednoj od vodećih građevinskih tvrtki u zemlji. Aktivno je surađivao na optimizaciji poslovnih procesa te prilagođavanju ERP rješenja u smjeru boljeg planiranja, praćenja i optimizacije troškova.

 

Gauss doživljavam kao interdisciplinarnu zajednicu stručnjaka koji timskim radom i zajedničkim snagama imaju mogućnost aktivno utjecati i oblikovati načine poslovanja u modernom okruženju. Rješenja na kojima radimo su visokozahtjevni poslovni sustavi koje koriste tržišni leaderi. Drago mi je da mogu surađivati s kolegicama i kolegama na raznim znanjima gdje zajedno možemo sagledati stvari iz različitih kutova gledanja. Zahvalan sam na mogućnosti da budem dio rješenja čije će koristi, siguran sam, odjeknuti na globalnoj razini. Puno mi znači osjećaj zajedništva, prijateljstva i razumijevanja  koji je oduvijek bio odlika Gaussa.

Biljana Gaća

Project Manager

Prije rada u IT-ju radila je u marketingu, a kao magistra politologije nije nikad mislila da će raditi na poziciji projektne menadžerice u IT tvrtki. Smatra da su u IT-ju itekako potrebni interdisciplinarnost i soft vještine. Iznimno voli rad u timovima, kreativni rad i mogućnost napredovanja.


Gauss, kako mu i slogan kaže, je više od tehnologije. Gauss su za mene međuljudski odnosi i komunikacija. U današnje vrijeme naći veću firmu gdje je atmosfera i klima toliko podržavajuća i kolegijalna te fleksibilna, vrlo je rijetko. Kao projektna menadžerica posebno sam zahvalna kolegama developerima koji imaju strpljenja za mene kao osobu koja ne dolazi iz ove branše, ali i za sve druge kolegice i kolege primarno iz drugih branši koji malo znamo o samom kodiranju.

Branka Janjić

Voditeljica uredskog poslovanja

Prije rada u IT-ju kao magistra prava radila je na Županijskom sudu i mislila je da će ju rad na sudu ispuniti.  No, radom u realnom sektoru je naučila da ne mora uvijek jedna strana biti u pravu i da se cijeni njeno mišljenje kao i mišljenje njezinih kolega te da zajedničkim snagama mogu doprinijeti vlastitom razvitku i napretku.


Rad u Gaussu je za mene izazov i povlastica. U radu s ljudima, a pogotovo u ovako uspješnoj tvrtci dobivam svaki dan svježu perspektivu i priliku da istražujem korporativno pravo i na taj način pomažem u provođenju i nacionalnih i internacionalnih projekata. Posebno me veseli rad s kolegama koji su uvijek spremni pomoći i šefovima koji su uvijek puni razumijevanja.

Sebastijan Placento

Voditelj back-end odjela

Jedan od prvih zaposlenika Gaussa. Seb, kako ga od milja zovemo u Gaussu, predstavlja sigurnost jer kad je najteže - uskače Seb.


Rad kao developer je moja strast koja je dokazana kroz desetljeće radnog iskustva. Kako bih bio uspješan uvijek dajem maksimum u svemu što god radio. Obožavam čitati stručne članke jer znanje u IT-ju može vrlo brzo zastarjeti - tako da je učenje novih stvari i praćenje zajednice obvezno!


Iz svoje jedinstvene pozicije mogu naučiti i o ostalim poslovima s čijim branšama sam surađivao, kao što su turizam, poslovni procesi, financije i glazba.


Zahvalan sam Gaussu za prepoznavanje te davanje šanse kako bih svoje talente što bolje iskoristio i primijenio, a također sam zahvalan i kolegama jer bez njihove podrške i pozitivne atmosfere moja dostignuća ne bi bila moguća.


Kristina Orešković

Voditeljica QA odjela

Otkako je kao magistra ekonomije siguran državni posao u financijama zamijenila karijerom u IT-ju, ni jedan dan joj nije isti te u tome pronalazi nove izazove i želju za rastom i napretkom. Bez prethodnog iskustva u IT-ju, počevši kao testerica, kontinuiranim učenjem tijekom vremena postaje projektna menadžerica istovremeno i vodeći QA tim. Svoj uspjeh prije svega zahvaljuje odličnoj ekipi koja ju okružuje te s kojima ništa nije nemoguće.


Moj ulazak u Gauss obitelj pokazao mi je da napredovanje unutar zajednice nije ništa neobično. Štoviše, okruženje nas potiče da budemo bolji i uspješniji. Volim svoj posao, volim što radim, a dinamična atmosfera u kojoj neprekidno dijelimo znanje, učimo jedni od drugih te usvajamo nova znanja čini svaki radni dan drugačijim od prethodnih.

footer logo

© Gauss 2021. Sva prava pridržana.

Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost trgovačkog društva Gauss d.o.o.