Najnovije objave & Vijesti

Gauss d.o.o. dio je prvih 7% na Pangea.ai

Gauss 18. travnja 2021.

1586258161650.jpg

Zadovoljstvo nam je i ponosno objavljujemo da se Gauss uspješno etablirao kao partner Pangee. Čast nam je biti dio elitne zajednice od 7% najboljih softverskih inženjera, što će nas učiniti još transparentnijim i dostupnijim našim sadašnjim i budućim partnerima putem Pangea profila.

 

Postanite član elitne zajednice za razvoj softvera

Razmišljali smo o tome kako dodatno poboljšati svoju organizacijsku strukturu i istaknuti sve prednosti kako bi naši sadašnji i budući klijenti imali bolji uvid u rad Gaussa. Nakon što smo prošli neovisni postupak provjere u Pangei, vjerujemo da smo ispunili većinu naših očekivanja i to sada potvrđujemo našim provjerenim Pangea profilom.

 

Proces približavanja Pangei dodatno nas je motivirao za uređivanje organizacijske strukture i tema kao što su poslovna strategija, kultura, tehnologija, zapošljavanje, ljudski resursi, metrike projekata itd.

 

U drugom dijelu procesa stekli smo dodatni uvid u zadovoljstvo naših zaposlenika i mogućnosti za napredak. Nadalje, željeli smo provjeriti iskustvo naših klijenata pa je 7 naših klijenata dalo svoje uvide i ocjene suradnje. Također, dokumentirali smo gotovo sve kritične interne procese koji su dostupni na našem profilu Pangea svakom budućem Gaussovom partneru.

 

Puno smo razmišljali o područjima poboljšanja kroz ovaj vrlo detaljan i rigorozan postupak provjere. Otkrili smo neke slabe točke i identificirali prednosti za koje nismo bili svjesni prije početka procesa provjere.

 

Prednost prolaska procesa provjere je, osim što sada pripadamo elitnoj zajednici, i činjenica da smo se bavili temama kojima nismo mogli dati prioritet zbog dnevnih obveza i orijentacije prema korisnicima. To su teme koje su uvelike poboljšale našu unutarnju učinkovitost i usklađenost.

Gauss je ponosan što je član zajednice elitne zajednice u Pangei.

 

Ključni nalazi

Otkrili smo da su najzanimljiviji metrički pokazatelji zdravlja tima, jer je to mišljenje koje dijele članovi našeg tima. Naš prosječni zdravstveni rezultat tima je 8,3/10,0, pri čemu su naši najveći rezultati bili 8,6/10,0 za dobrobit, kulturu i zagovaranje. Naše su vrijednosti proaktivnost, integritet, pozitivan stav, povjerenje i suradnja, pa smo zadovoljni ocjenama 8,5/10,0 za osobni rast i 8,4/10,0 za međusobni odnos. Kao tvrtka koja želi biti najbolje mjesto za rad u Hrvatskoj, bili smo oduševljeni kad smo vidjeli da je naš tim zadovoljan u Gaussu te da su veza i odnos suradnika jaki. Međutim, također smo primijetili da postoji prostor za poboljšanje prepoznavanja, zadovoljstva i povratnih informacija.

 

Na tom ćemo se mjestu usredotočiti na poboljšanje pristupa osobnom razvoju, više obrazovanja za zaposlenike, mogućnosti mentorstva, učestalost 1-na-1, način na koji prepoznajemo izvrstan rad i još mnogo toga. IT sektor je vrlo dinamičan s velikom fluktuacijom zaposlenika. No, prema Gaussovim internim pokazateljima, prosječni staž zaposlenika je 3,93 godine, što je prikladno za IT sektor. Nataša Šalamun, menadžerica ljudskih resursa u Gaussu, čvrsto vjeruje da će ovaj prosjek kontinuirano rasti.

Atmosfera i međuljudski odnosi u Gaussu su na iznimno visokoj razini. Postoji samo nekoliko tvrtki s takvim "timskim ugođajem", i mi smo nevjerojatno ponosni na to. Tvrtka ima mnogo zaposlenih u tvrtki više od 5 ili 6 godina, a oni su točan uzor mlađim zaposlenicima. Često kažem da imamo mnoštvo mogućnosti u takvom poticajnom okruženju. 2021. bit će godina značajnih ulaganja u ljudske resurse (u odabir, obrazovanje i razvoj, praćenje uspješnosti i odgovarajuće naknade), a cilj je povećati zadovoljstvo zaposlenika. Želimo pokazati zaposlenicima koliko doprinose i adekvatno ih nagraditi. Također, cilj je ojačati brend poslodavca kako bi privukli najbolje moguće zaposlenike koji će se dobro uklopiti u postojeći tim.

- Nataša Šalamun, menadžerica ljudskih potencijala u Gaussu.

Jako nas je zanimalo što naši klijenti misle o nama i našem radu. Iz uvida klijenata prikazanih na našem Pangea profilu, ocjena naših klijenata je 9,9/10,00. Ova ocjena čvrst je dokaz da su se trud i predanost klijentima isplatili.

 

Tijekom posljednje dvije godine usredotočili smo se na podršku i savjete našim klijentima da što je moguće tehnološki rješavaju svakodnevne poslovne poteškoće i uspostave najvitalnija potencijalna partnerstva.

Surađivao sam s Gaussom na dva svoja projekta i moram reći da su oni izuzetno agilna i fleksibilna tvrtka s visokim tehničkim i poslovnim znanjem. Više sam puta preporučio Gaussa svojim poslovnim partnerima.

- Sascha Teodorovich, direktor tvrtke SME.

Gaussov timski rad.

 

Stalno i predano poboljšanje

 

Biti dio elitnih 7% dobavljača motivira nas da nastavimo ulagati u razvoj zaposlenika, tehnologiju i procese kako bismo svojim klijentima pružili najbolje usluge i razvili još jače timove.

 


Vjerujemo da će se naš napredak kontinuirano bilježiti na našem profilu Pangea, za što se nadamo da će nam pomoći u rastu i uspjehu tvrtke. Uspjeh za nas znači privlačenje najboljih talenata, rad s klijentima koji odgovaraju našoj poslovnoj kulturi zasnovanoj na povjerenju i kvaliteti te pomaganje klijentima u postizanju njihovih proizvodnih i poslovnih ciljeva.

 


Općenito, cilj će biti poboljšati procese i sustave kako bi se potaknula izvrsna kultura rada koja vodi do zadovoljnih kupaca.

footer logo

© Gauss 2021. Sva prava pridržana.

Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost trgovačkog društva Gauss d.o.o.