Ljudski potencijali

Blagdanska atmosfera u Gaussu

Nataša Šalamun 8. prosinca 2021.

1638945914252_2.jpeg

Ne znam jeste li vi jedni od onih kojima bude toplo oko srca čim ugledaju božićne ukrase po prodavaonicama, koji jedva čekaju ukrasiti božićno drvce i prostor oko sebe uz neizostavno slušanje božićnih pjesama, ali ja definitivno jesam. Stoga sam, zahvaljujući potpori uprave, s veseljem dočekala prosinac i sve (pred)blagdanske aktivnosti koje nas u Gaussu očekuju.

 

Odbrojavanje do Božića u Gaussu započelo je neizostavnim adventskim kalendarom. Razdoblje iščekivanja, službeno zvano došašće ili advent, Gaussovci skraćuju otvaranjem adventskih kutija. Svaki dan u 10.30 na internom chat kanalu svi Gaussovci mogu vidjeti nagradno pitanje koje je vezano uz neke interne informacije. Tako zaposlenik koji prvi točno odgovori na dnevno pitanje otvara adventsku kutiju i zaslađuje si čarobnu predbožićnu sezonu. A kakva su pitanja? Ne preteška već uključuju pitanja vezana uz sve odjele pa tako zaposlenici moraju znati tko je troje najmlađih Gaussovaca, tko su zaposlenici koji su prespavali u Gaussu, tko od project managera nikada ne jede svinjetinu, tko od kolega iz QA odjela živi najbliže Gaussu, koliko ću ja rođendanskih poklona pripremiti i donijeti u Gauss ovaj mjesec i sl. S obzirom da se vikendom ne radi, petkom i ponedjeljkom postavljaju se dva pitanja i nestaju slatkiši iz dvije adventske kutije.

 

 

Kako bi iščekivanje do blagdanskih slavlja bilo što radosnije, ove godine u Gaussu imamo Secret Santu. Simpatična igra već je jako dobro poznata svima i često je zastupljenja u kompanijama. Naime, svatko od Gaussovaca izvukao je papirić s imenom kolege ili kolegice i time postao Djed Božićnjak na tajnom zadatku darivanja osobe koju je izvukao. Strogo je zabranjeno odati tajnu tko će od kolega koga darivati, a cilj je biti što kreativniji jer će najkreativniji tajni Djed Božićnjak, zajedničkim odabirom, biti dodatno nagrađen za svoj trud. Gaussovci su dobili dva tjedna za osmišljavanje poklona i iznenađenja , a maksimalan iznos koji svaka osoba smije potrošiti je 50 hrk.

 

 

Otvaranje poklona bit će na božićnom domjenku koji će, sukladno trenutnim zabranama i mjerama radi dosadnog svepristunog koronavirusa , biti organiziran interno u kompaniji.

 

A kako bi tajni Djeda Božićnjaci imali gdje ostaviti svoje poklone i kako bi nam prostor u kojem boravimo bio što što veseliji, neizostavni ritual kićenja božićnog drvca nije zaobišao ni Gaussovce. Većina nas radi u open space-u, zapravo mogu reći da smo 'podijeljeni' na tri prostora. Stoga smo se pobrinuli da niti jedan prostor nije zakinut za dekoracije. Dva božićna drvca, jedan okićeni veliki cvijet te mnoštvo sitnih božićnih ukrasa defintiivno nas podsjeća na onu često preslušanu pjesmu ovih dana „It's the most wonderful time of the year.“

 

 

S obzirom na to da sam i sama jedna od onih koja podosta prazni svoj novčanik u ovo (pred)bagdansko vrijeme, božićnica i dar za dijete osigurane od strane uprave zasigurno su dodatno razveselile i druge Gaussovce kao i mene samu. No ono što će zasigurno najviše razveseliti djecu Gaussovaca, a i neke starije Gaussovce, zasigurno je posjet pravog Djeda Božićnjaka. Naime, priča se da svoju veliku torbu puni mnoštvom darova i da će u skorije vrijeme doći u prostorije Gaussa i osobno izmamiti osmijehe na dječja lica. A ono što je meni dodatno izmamilo osmijeh na lice je informacija koja se proširilla iz kuće Djeda Božićnjaka sa dalekog Sjevernog pola, a koja se odnosi na to da je upravo on poželio novu odjeću i kostim i da mu isto osobno šiva mama najvećeg pozitivca Gaussa.

 

 

Kažu da nas ukrasi podsjećaju na djetinjstvo kada smo bili jako ushićeni oko Božića i da nam iz tog razloga stvaraju osjećaj sreće. No, ono što meni prvenstveno stvara osjećaj sreće u Gaussu tijekom ovog adventa su predivni kolege s kojima sam okružena, otvorena i prijateljska atmosfera te uzajamno poštovanje.

 

footer logo

© Gauss 2021. Sva prava pridržana.

Internetsku stranicu je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost trgovačkog društva Gauss d.o.o.